1st edition, 2020, 20-21 March, Iași, România

from ROOT to Functional
& Esthetics

LECTORI ENDO CONFERENCE 2020

Dr. Antonis Chaniotis

Dr. Antonis Chaniotis

Grecia

Antonis Chaniotis a absolvit Universitatea de Medicină Dentară din Atena, Grecia (1998). În 2003, a finalizat programul postuniversitar de 3 ani în Endodonție la Universitatea de Medicină Dentară din Atena.

Din 2003, el deține un cabinet dentar orientat pe aria ”endodonție microscopică”, în Atena. În ultimii 10 ani a activat ca instructor clinic afiliat în programe universitare și postuniversitare la Universitatea de Medicină Dentară din Atena, secțiunea Endodonție.  În 2012 a fost premiat în Marea Britanie cu titlul de “Clinical Fellow Teacher”  la Universitatea din Warwick, departametul dentar Warkick UK.

Este membru activ al Societății Elene de Endodonție (membru ESE), membru al consiliului Academy of Microscopice Enhanced Dentistry (AMED) și membru certificat al Societății Europene de Endodonție (ESE).

Predă intens atât la nivel național, cât și internațional și a publicat articole în reviste locale și internaționale. A ținut prelegeri în peste 40 de congrese, în întreaga lume. În 2010 s-a alăturat forumului ”Roots” și a devenit bine cunoscut pentru abilitățile sale clinice prin intermediul seriei sale de cazuri video endodontice, asistate de microscop operator. Din ianuarie 2011 a devenit Administratorul video-blogului intitulat Endo-Implant-Algorithm care aparține de Clubul ”Dental Tribune”. Până acum, a publicat peste 50 de prezentări video de microendodonție, dar pasiunea pentru endo nu-l va opri aici

Dr. Grzegorz Witkowski

Dr. Grzegorz Witkowski

Polonia

Dr. Grzegorz Witkowski s-a născut în 1979 în Białystok, Polonia. A studiat la Universitatea de Medicină Dentară din Varșovia și a absolvit în 2003. Este membru al Societății Europene de Endodonție, al Asociației Poloneze de Endodonție și al Academiei Poloneze de Stomatologie Dentară. Dr. Witkowski este un speaker internațional recunoscut și autor al multor articole despre endodonție, soluții CAD/CAM și utilizarea microscopului în practica de zi cu zi. Pasiunea lui este fotografia și video la microscop dentar.

Din 2004 lucrează într-o clinică privată din Olsztyn, Polonia și pune accent pe endodonție, CAD/CAM, stomatologie estetică. În 2018 a deschis unul dintre cele mai avansate centre private de training în stomatologie din Polonia. Membru de aur al celui mai mare grup internațional și renumit Style Italiano Endodontics.

Este consultant internațional și lector al VDW (Germania), Septodont (Franța). Dr. Grzegorz Witkowski este un lector recunoscut internațional, cu o experiență de peste 12 ani în predarea în mai multe țări, precum: Republica Cehă, Azerbaidjan, Rusia, Polonia, Belgia, Ungaria, Croația, Letonia, Slovacia, Bulgaria, România, Uzbekistan, Ucraina , Italia.

Dr. Alexandru Burcea

Dr. Alexandru Burcea

Romania

DDS, MSc, PhD este un formator și lector internațional în Chirurgie și Implantologie Orală, cu peste 15 ani de experiență. După ce a absolvit Facultatea de Medicină Dentară a Universității ”Titu Maiorescu” din București, a urmat programul de rezidențiat în chirurgie orală la Universitatea Carol Davila din București și a obținut titlul de Specialist Chirurgie Orală.

Începând cu 2004, a participat la cursuri de specializare în clinici și centre de cercetare din Italia, Franța, Germania, Elveția și Israel. În 2005 a început pregătirea în chirurgie orală la Spitalul San Camillo Forlanini din Roma, Italia. În 2007 și 2008 a obținut certificatul de studii complementare în Implantologie Orală și Parodontologie la Universitatea Carol Davila din București. El a obținut „doctoratul” în științe medicale în 2011, cu lucrarea proprie specifică temei „Eficiența Alogramelor Utilizate în Regenerarea Osoasă Ghidată”.

De asemenea, în 2013 a absolvit Masterul în Implantologie Orală la Universitatea ”Titu Maiorescu” din București. Activitatea sa științifică a rezultat 3 cărți în domeniul implantologiei orale, peste 50 de articole științifice privind regenerarea osoasă ghidată, ridicarea podelei sinusale, ridicarea podelei nazale, blocuri osoase, creasta divizată, repoziționarea nervilor, chirurgie PRF și ghidată, inclusiv 3 lucrări științifice cu universități bine cunoscute din America de Nord și Europa.

De-a lungul anilor, a participat la numeroase congrese și reuniuni științifice naționale și internaționale, unde a susținut prelegeri, hands-on-uri și prezentări orale legate de regenerarea osoasă ghidată, ridicarea podelei sinusale, ridicarea podelei nazale, blocuri osoase, creasta divizată, repoziționarea nervilor, intervenții chirurgicale ghidate și PRF. Astăzi este, de asemenea, trainer Zimmer Biomet Global, lider de opinie Mectron, și atât lider de opinie cât și trainer – Paltop, Adin, iRaise și Ditron.

Dr. Claudio Farnararo

Dr. Claudio Farnararo

Italia

2004 – DDS la Universitatea din Florența, iar in 2007 – MSC în Chirurgie Orală la Facultatea de Medicină Dentară din Florența. În 2015 a absolvit Masterul de Endodonție Nivel II. În anul 2012 a obținut titlul de Trainer Certificat Dentsply Sirona, iar apoi a devenit membru ESE (Societatea Europeană de Endodonție).  Este întemeietorul Centrului de Training – www.dental-art.education. Participă periodic ca lector la o multitudine de congrese/cursuri naționale și internaționale, atât la cele organizare de propria societate, cât și la cele organizate de alți colaboratori.

Dr. Urszula Leończak

Dr. Urszula Leończak

Polonia

A absolvit în anul 2006 Universitatea de Medicină Dentară din Varșovia, Polonia. Studiul său în endodonție a început inițial în Polonia, dar ulterior, nevoia de perfecționare a determinat-o  să-și îmbogățească cunoștințele și abilitățile în străinătate. În 2016 a început Programul de Master postuniversitar la Universitatea Internațională din Catalunya – Barcelona. În 2018 a absolvit Masterul în Endodonție. Este membru al Societății Polone de Endodonție și al Societății Europene de Endodonție (ESE). A susținut prelegeri pe scară largă în toată Polonia și Europa ca Lider Principal de Opinie al companiei KaVoKerr, dar și o multitudine de cursuri hands-on de endodonție cu organizații independente, în calitate de endo speaker.

De asemenea, este co-fondator și director al Centrului Stomatologic din Varșovia, o clinică dentară de ultimă generație. În clinica sa folosește doar tehnologii moderne, digitale, care contribuie la realizarea unor tratamente predictibile și de succes. În practica curentă, respectă foarte mult abordarea conservatoare. Este, totodată, un entuziast al stomatologiei bazate pe dovezi.

Dr. Bogdan Oprea

Dr. Bogdan Oprea

Romania

Absolvent al Facultății de Stomatologie din cadrul UMF Tg. MUREȘ – Promoția 1994.
Din anul 2003 este Medic Primar Stomatologie Generală iar din anul 2008 este doctor în știinte medicale al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu„ din Cluj Napoca.
Din 1996 si pâna la 1 Decembrie 2009, a desfășurat activitate didactică în cadrul secției de Medicină Dentară a Facultății de Medicină „Victor Papilian” la disciplinele „Morfologia dinților umani permanenți”, „Estetica dentară”, ”Protetica dentară”, ocupând succesiv funcțiile de preparator, asistent universitar și șef de lucrări.
De la 1 Decembrie 2009 se retrage din funcția didactică și își orientează atenția exclusiv pe activitățile din cadrul clinicii private pe care o conduce, dar și pe susținerea de cursuri postuniversitare în cadrul colaborărilor cu diferite asociații locale și naționale.

Este membru A.O.S.R.F. ( Asociatia Odonto- Stomatologică Româno-Franceză) – 1995; membru fondator al revistei “Dento-Medica”; membru A.M.S.P.P.R., membru SSER (Societatea de Stomatologie Estetică din România). Membru fondator și președinte al Asociației Dental Learning.
A susținut peste 60 de cursuri de pregătire postuniversitară, în cadrul colaborării cu diferitele asociații profesionale la nivel național și peste 30 de conferințe în cadrul unor congrese sau alte manifestări științifice.
A publicat două cărți ca și prim autor și este coautor la alte șase cărți din domeniul Proteticii Dentare.

Dr. Francesco Piras

Dr. Francesco Piras

Italia

A absolvit Medicina Dentară la Universitatea din Florența – Italia, ulterior a finalizat Masterul în Endodonție din cadrul Universității de Medicină Dentară din Torino – Italia. Apoi, a devenit Prof. Asoc. la Masterul cu Specializarea ”Endodonție Microscopică și Endodonție Chirurgicală Microscopică” din cadrul Universității de Medicină Dentară din Torino, coordonat de Prof. Elio Berutti.

A obținut ulterior Certificarea de Membru ESE (Societatea Europeană de Endodonție), Certificatul de Trainer Dentsply Sirona și a devenit fondatorul Centrului de Training – www.dental-art.education.

A participat de-a lungul experienței sale de lector la numeroase cursuri și conferințe naționale/internaționale și practică microendodonția în sistemul privat din Florența.

Dr. Hugo Sousa Dias

Dr. Hugo Sousa Dias

Portugalia

Cv Dr Hugo Sousa Dias: absolvent cu DDS la universitatea Fernando Pessoa, Porto si a participat la programa postuniversitara in endodontie la universitatea din Lisabona. In afara faptului ca are o clinica privatain endodontie in Porto, el este Director in Masterul Endodontic in programul rezidential la Foramen Dental Education. Dr Dias este fondatorul „Portughesse Group for Endodontic Study”( club de studiu). El este un membru in Societatea Europeana a Endodontiei si in Societatea Portugheza Endodontica). Acesta a sustinut mai mult de 40 de conferinte in jurul lumii si este un co-autor a unui capitol din cartea „The Root Canal Anatomy in Permanent Dentition. (Springer, 2018)

  • icon
Dr. Sebastian Lupu

Dr. Sebastian Lupu

Romania

Dr. Lupu Sebastian și-a descoperit pasiunea față de endodonție încă din timpul Facultății U.M.F. „Gr. T. Popa”, Iași. A continuat studiile la Masterul în Microendodonție Clinică și Chirurgicală nivel II, din Torino – Italia, iar de curând a dobândit Certificarea de Trainer Dentsply Sirona Endodontics în Ballaigues, Elveția.

Practică această ramură a medicinei dentare de peste 18 ani, iar de-a lungul timpului a reușit să efectueze mii de tratamente endodontice de diferite grade de dificultate. A introdus microscopul operator în tehnica sa de lucru în anul 2009, iar de atunci asigură pacienților săi mai multă precizie. Datorită proprietăților acestui echipament dentar (de augmentare a câmpului vizual), peste 95% dintre tratamentele de canal au avut rezultate predictibile și de succes. Numărul considerabil și în continuă ascensiune de re/tratamente endodontice complexe reușite au condus la crearea multor solicitări de „mentoring” din partea colegilor.

Astfel, în anul 2017, Dr. Lupu Sebastian a înființat proiectul ENDOLearning prin intermediul căruia acordă suport, demonstrații și tips&tricks-uri în endodonție celor care sunt pasionați de această ramură a stomatologiei. Astăzi, pasiunea pentru endodonție microscopică continuă, motiv pentru care nu refuză niciodată participarea la evenimente de specialitate care îi oferă oportunitatea de actualizare și îmbunătățire a propriului workflow.

PARTENERI ENDO CONFERENCE 2020