From ROOT to Functional & Esthetics

LECTORI ENDO CONFERENCE 2021

Dr. Antonis Chaniotis

Dr. Antonis Chaniotis

Grecia

Antonis Chaniotis a absolvit Universitatea de Medicină Dentară din Atena, Grecia (1998). În 2003, a finalizat programul postuniversitar de 3 ani în Endodonție la Universitatea de Medicină Dentară din Atena.

Din 2003, el deține un cabinet dentar orientat pe aria ”endodonție microscopică”, în Atena. În ultimii 10 ani a activat ca instructor clinic afiliat în programe universitare și postuniversitare la Universitatea de Medicină Dentară din Atena, secțiunea Endodonție.  În 2012 a fost premiat în Marea Britanie cu titlul de “Clinical Fellow Teacher”  la Universitatea din Warwick, departametul dentar Warkick UK.

Este membru activ al Societății Elene de Endodonție (membru ESE), membru al consiliului Academy of Microscopice Enhanced Dentistry (AMED) și membru certificat al Societății Europene de Endodonție (ESE).

Predă intens atât la nivel național, cât și internațional și a publicat articole în reviste locale și internaționale. A ținut prelegeri în peste 40 de congrese, în întreaga lume. În 2010 s-a alăturat forumului ”Roots” și a devenit bine cunoscut pentru abilitățile sale clinice prin intermediul seriei sale de cazuri video endodontice, asistate de microscop operator. Din ianuarie 2011 a devenit Administratorul video-blogului intitulat Endo-Implant-Algorithm care aparține de Clubul ”Dental Tribune”. Până acum, a publicat peste 50 de prezentări video de microendodonție, dar pasiunea pentru endo nu-l va opri aici

Dr. Grzegorz Witkowski

Dr. Grzegorz Witkowski

Polonia

Dr. Grzegorz Witkowski s-a născut în 1979 în Białystok, Polonia. A studiat la Universitatea de Medicină Dentară din Varșovia și a absolvit în 2003. Este membru al Societății Europene de Endodonție, al Asociației Poloneze de Endodonție și al Academiei Poloneze de Stomatologie Dentară. Dr. Witkowski este un speaker internațional recunoscut și autor al multor articole despre endodonție, soluții CAD/CAM și utilizarea microscopului în practica de zi cu zi. Pasiunea lui este fotografia și video la microscop dentar.

Din 2004 lucrează într-o clinică privată din Olsztyn, Polonia și pune accent pe endodonție, CAD/CAM, stomatologie estetică. În 2018 a deschis unul dintre cele mai avansate centre private de training în stomatologie din Polonia. Membru de aur al celui mai mare grup internațional și renumit Style Italiano Endodontics.

Este consultant internațional și lector al VDW (Germania), Septodont (Franța). Dr. Grzegorz Witkowski este un lector recunoscut internațional, cu o experiență de peste 12 ani în predarea în mai multe țări, precum: Republica Cehă, Azerbaidjan, Rusia, Polonia, Belgia, Ungaria, Croația, Letonia, Slovacia, Bulgaria, România, Uzbekistan, Ucraina , Italia.

Dr. Mihnea Cafadaru

Dr. Mihnea Cafadaru

Romania

Am absolvit Universitatea „Victor Babeș Timișoara-România” în 2007. După terminarea școlii, am început pregătirea în stomatologie implantară și parodontologie. În 2008 am terminat „Specializarea de un an în stomatologie”, sub autoritatea prof. Bratu Emanuel din Timișoara-România. De atunci, am fost concentrat să învăț în interiorul și în afara țării de la cei mai buni traineri din Europa, cum ar fi Inaki Gamborena, Marius Steigmann, Anton Sculean, Mauro Fradeani etc.

Obiectivul meu principal este parodontologia clinică și stomatologia implantară, dar și stomatologia îmbunătățită de microscop.

În 2013 am început un nou proiect numit „Dental Clinique by Dr. Cafadaru” situat în Arad-România. Clinica noastră stomatologică specializată în stomatologie, implantologie, protetică și tratamente parodontale. De asemenea, este concentrat în LIVE OP TRAINING pentru medici din interiorul și din afara României.

Dr. Claudio Farnararo

Dr. Claudio Farnararo

Italia

2004 – DDS la Universitatea din Florența, iar in 2007 – MSC în Chirurgie Orală la Facultatea de Medicină Dentară din Florența. În 2015 a absolvit Masterul de Endodonție Nivel II. În anul 2012 a obținut titlul de Trainer Certificat Dentsply Sirona, iar apoi a devenit membru ESE (Societatea Europeană de Endodonție).  Este întemeietorul Centrului de Training – www.dental-art.education. Participă periodic ca lector la o multitudine de congrese/cursuri naționale și internaționale, atât la cele organizare de propria societate, cât și la cele organizate de alți colaboratori.

Dr. Alexandru Popescu

Dr. Alexandru Popescu

Romania

Dr. Alexandru Popescu, este absolvent al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, este lider de opinie Dentsply Sirona si FKG Dentaire pentru Romania si are mai mult de 7 ani de experienta endodontica microscopica. Actualmente lucreaza in Bucuresti avand practica limitata la endodontie, ocupandu-se in mod principal de realizarea retratamentelor endodontice nonchirurgicale.

Dr. Bogdan Oprea

Dr. Bogdan Oprea

Romania

Absolvent al Facultății de Stomatologie din cadrul UMF Tg. MUREȘ – Promoția 1994.
Din anul 2003 este Medic Primar Stomatologie Generală iar din anul 2008 este doctor în știinte medicale al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu„ din Cluj Napoca.
Din 1996 si pâna la 1 Decembrie 2009, a desfășurat activitate didactică în cadrul secției de Medicină Dentară a Facultății de Medicină „Victor Papilian” la disciplinele „Morfologia dinților umani permanenți”, „Estetica dentară”, ”Protetica dentară”, ocupând succesiv funcțiile de preparator, asistent universitar și șef de lucrări.
De la 1 Decembrie 2009 se retrage din funcția didactică și își orientează atenția exclusiv pe activitățile din cadrul clinicii private pe care o conduce, dar și pe susținerea de cursuri postuniversitare în cadrul colaborărilor cu diferite asociații locale și naționale.

Este membru A.O.S.R.F. ( Asociatia Odonto- Stomatologică Româno-Franceză) – 1995; membru fondator al revistei “Dento-Medica”; membru A.M.S.P.P.R., membru SSER (Societatea de Stomatologie Estetică din România). Membru fondator și președinte al Asociației Dental Learning.
A susținut peste 60 de cursuri de pregătire postuniversitară, în cadrul colaborării cu diferitele asociații profesionale la nivel național și peste 30 de conferințe în cadrul unor congrese sau alte manifestări științifice.
A publicat două cărți ca și prim autor și este coautor la alte șase cărți din domeniul Proteticii Dentare.

Dr. Francesco Piras

Dr. Francesco Piras

Italia

A absolvit Medicina Dentară la Universitatea din Florența – Italia, ulterior a finalizat Masterul în Endodonție din cadrul Universității de Medicină Dentară din Torino – Italia. Apoi, a devenit Prof. Asoc. la Masterul cu Specializarea ”Endodonție Microscopică și Endodonție Chirurgicală Microscopică” din cadrul Universității de Medicină Dentară din Torino, coordonat de Prof. Elio Berutti.

A obținut ulterior Certificarea de Membru ESE (Societatea Europeană de Endodonție), Certificatul de Trainer Dentsply Sirona și a devenit fondatorul Centrului de Training – www.dental-art.education.

A participat de-a lungul experienței sale de lector la numeroase cursuri și conferințe naționale/internaționale și practică microendodonția în sistemul privat din Florența.

Dr. Hugo Sousa Dias

Dr. Hugo Sousa Dias

Portugalia

Dr. Hugo Sousa Dias a absolvit DDS la Universitatea Fernando Pessoa, Porto și a finalizat programul postuniversitar în endodontie la Universitatea din Lisabona. Pe lângă derularea unei practici dedicate endodonției la Porto, este director al programului de master în endodonție la Foramen Dental Education. Dr. Dias este fondatorul Grupului Portughez de Studiu de Endodonție (club de studiu). Este membru al Societății Europene de Endodonție și al Societății Portugheze de Endodonție. A susținut mai mult de 20 de prelegeri în întreaga lume și este coautor al unui capitol din cartea Anatomia Canalului Radicular în Dentiția Permanentă (Springer, 2018).

  • icon
Dr. Sebastian Lupu

Dr. Sebastian Lupu

Romania

Dr. Lupu Sebastian și-a descoperit pasiunea față de endodonție încă din timpul Facultății U.M.F. „Gr. T. Popa”, Iași. A continuat studiile la Masterul în Microendodonție Clinică și Chirurgicală nivel II, din Torino – Italia, iar de curând a dobândit Certificarea de Trainer Dentsply Sirona Endodontics în Ballaigues, Elveția.

Practică această ramură a medicinei dentare de peste 18 ani, iar de-a lungul timpului a reușit să efectueze mii de tratamente endodontice de diferite grade de dificultate. A introdus microscopul operator în tehnica sa de lucru în anul 2009, iar de atunci asigură pacienților săi mai multă precizie. Datorită proprietăților acestui echipament dentar (de augmentare a câmpului vizual), peste 95% dintre tratamentele de canal au avut rezultate predictibile și de succes. Numărul considerabil și în continuă ascensiune de re/tratamente endodontice complexe reușite au condus la crearea multor solicitări de „mentoring” din partea colegilor.

Astfel, în anul 2017, Dr. Lupu Sebastian a înființat proiectul ENDOLearning prin intermediul căruia acordă suport, demonstrații și tips&tricks-uri în endodonție celor care sunt pasionați de această ramură a stomatologiei. Astăzi, pasiunea pentru endodonție microscopică continuă, motiv pentru care nu refuză niciodată participarea la evenimente de specialitate care îi oferă oportunitatea de actualizare și îmbunătățire a propriului workflow.

PARTENERI ENDO CONFERENCE 2021